Skocz do zawartości

Pasteryzowanie Warzyw Na Zimę


Gość Krzysio

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z tym że warzywka w zimie sa bardzo drogie chciałbym je zawekowac w słoiki.Dokładnie chodzi mi o mieszanki do zup.Czyli marchew , seler , pietruszka itp. wszystko ładnie starte i wrzucone do słoika.Ale nie wiem co dalej .Ponoć można to pasteryzowac jakoś w duzej ilosci soli.Prosze o pomoc i pozdrawiam.Krzys
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam , ja pamiętam jak moja mama robiła takie jarzyny w słoikach 1 kg. pietruszki 1 kg. selera 2 kg. marchewki wsztstko zetrzeć na tarce- grube oczka- posolić { wedle uznania} wymieszać , odstawić na 6 godzin , potem nakładać do słoików , posteryzować ok. 15 min. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.