Gość Krzysio Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 W związku z tym że warzywka w zimie sa bardzo drogie chciałbym je zawekowac w słoiki.Dokładnie chodzi mi o mieszanki do zup.Czyli marchew , seler , pietruszka itp. wszystko ładnie starte i wrzucone do słoika.Ale nie wiem co dalej .Ponoć można to pasteryzowac jakoś w duzej ilosci soli.Prosze o pomoc i pozdrawiam.Krzys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Witam , ja pamiętam jak moja mama robiła takie jarzyny w słoikach 1 kg. pietruszki 1 kg. selera 2 kg. marchewki wsztstko zetrzeć na tarce- grube oczka- posolić { wedle uznania} wymieszać , odstawić na 6 godzin , potem nakładać do słoików , posteryzować ok. 15 min. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysio Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Dziekuje slicznie o to mi właśnie chodziło.Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Ciesze się że mogłam Ci pomóc . :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.