misia Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Chciałabym ugotować ciemne kluski - takie z tartych kartofi. Czy ktoś może mi podać w jakich proporcjach powinnam dodać mąki ziemniacznej do ciasta , żeby kluski nie były zbyt twarde? Cytuj
Gość Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Ja te kluski robię tak, że więcej daję ziemniaków tartych ,a mniej gotowanych. Mąki ziemniaczanej daję 1łyżkę. Cytuj
misia Opublikowano 13 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Dziekuję za radę , ale czy ciasto nie będzie wtedy zbyt rzadkie , żeby kluski się nie rozpływały? Cytuj
agnieszka Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 robie ciemne kluski bardzo prosto...po prostu do masy na kluski jasne trze jednego ziemniaka<na 4 osoby>.Nie jest to przepis typowy...ale są bardzo dobre....i szybko sie robią.Acha jak go potrzesz to odsą cz go na lnianej ściereczce...nie dodawaj tego z sokiem...bo bedzie klapa.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.