Dorota Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Moja mama zawsze kroi jabłka w plasterki tzn. na gorący tłuszcz kładzie ok. 1 łyżkę ciasta, na niego plasterek jabłka i ponownie ok. 1 łyżkę ciasta - i smaży z dwóch stron - takie racuszki też są bardzo dobre. Pamiętam jak byłam mała to zawsze szukałam tego jabłuszka, bo nie zawsze ten plasterek był taki duży :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelia1 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ja pamiętam, moja babcia często robiła takie placuszki o jakich pisze Dorotka i ja też zawsze szukałam tego jabłuszka :lol: . Przepis na te racuszki mam od teściowej, która czasami też zciera jabłka na grubych oczkach, a czasami kroi w kostkę i racuszki wychodzą super. Jak widać każdy ma inne pomysły, a wszystko poto, aby dogodzić naszym najmilszym, jak najsmaczniej :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marra Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Racuszki pycha!!! Zrobiłam w ubiegłym tygodniu. Mięciutkie, puszyste no i nie tłuste (dodałam łyżkę octu) Rodzinka była zachwycona! Musiałam się juz podzielic tym przepisem z moją mamą. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Racuszki wypróbowane i naprawdę są wyśmienite,do tej pory robiłam na kefirze,bez jabłek i z sodką i uważałam je za najlepsze ,ale te są naprawdę pyszne. Gratuluję pomysłu i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelia1 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Witajcie Apsik i Marra. Cieszę się ogromnie, że nie tylko mi one smakują ale i wam też. Zapraszam do kożystania z innych moich przepisów, napewno nie porzałujecie :grin: . Pozdrawiam Amelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marra Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Znowu dzisiaj musiałam je zrobic na wniosek rodzinki. Dodałam tylko zamiast octu jak wcześniej - pół kieliszka wódki i pół szklanki Corn Flaksów (?). Po prostu pychota. Szkoda tylko że wczesniej nie znalazłam tej stronki. moje menu w porównaniu z takimi przepisami było bardzo ubogie :wink: Pozdrawiam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelia1 Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Witaj Marra!!! Strasznie się cieszę, że tak Wam posmakowały racuszki. Z wódką i corn flakesami jeszcze nie jadłam, ale jak mówisz, że dobre to wypróbuję kiedyś. Dzieki za pomysł. Pozdrawiam Amelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 musze przyznać że te placuszki były wspaniałe, choć nie miałam kwaśnego mleka użyłam słodkiego ale i tak były wyśmienite i pulchne.Dziekuje za przepis :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.