gabi-ostra Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 -paczka makaronu grubego -0.5 kg mięsa mielonego -torebka sosu myśliwskiego -ser żółty w dowolnej ilości wg upodobań Makaron ugotować.W między czasie na suchej patelni usmażyć mięso.Kiedy mięsko się już ładnie przyrumieni,wlać szklankę zimnej wody i wsypać sos z torebki.Chwilę pogotować aż zgęstnieje.Ser oczywiście zetrzeć.W żaroodpornym naczyniu układać co następuje:makaron,ser,mięso,ser,makaron i na koniec znowu ser.Ponieważ wszystkie składniki są ciepłe wystarczy ok. 15-20 min w gorącym piekrniku.Podawać polane obficie ketchupem.Przepis dostałam od znajomej i z powodzeniem wykorzystuję go juz od kilku lat.Życzę smacznego! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.