zuziorek Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Składniki: 80dkg ziemniaków 40dkg marchwi 1/4 selera 20dkg pieczarek starty ser Warzywa obrać, pokroić. Pieczarki doprowadzić do wyparowania wody dodać troszke oleju,resztę warzyw i podsmażyć. Podlać bulionem i dusić do miękkosci. Doprawić sola i pieprzem. Prełozyć do naczynia zaroodpornego. Ziemniaki obrac i ugotować. Odcedzić i zrobić puree. Warstwą puree przykryć warzywa. Posypać startym serem. Zapiekać 10 min w temp 200s. Wspaniałe jako samodzielna potrawa lub dodatek do mięsa. Polecam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.