Gość madziocha22 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Potrzebuje przepis na bitą śmietanę taką żeby nadawała się do tortu Cytuj
Dorota Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Ja robię tak: 1/2 litra śmietany 30% lub 36%; całe opakowanie cukru waniliowego; około 2 łyżek cukru pudru; 2 opakowania "śmietan-fix" lub 2- 2 1/2 łyżki żelatyny (na 1/2 szklanki gorącej wody) Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem, do ubitej wsypać "śmietan-fix" lub wlać ostudzoną żelatynę (wystarczy jak tylko żelatyna się ostudzi, nie trzeba czekać aż zacznie tężeć - bo ona w takiej małej ilości wody szybko tężeje, i potem są problemy :lol:??:lol: i wszystko delikatnie wymieszać... i gotowe :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.