Skocz do zawartości

Mam Pytanko?


Gość madziocha22

Rekomendowane odpowiedzi

Ja robię tak: 1/2 litra śmietany 30% lub 36%; całe opakowanie cukru waniliowego; około 2 łyżek cukru pudru; 2 opakowania "śmietan-fix" lub 2- 2 1/2 łyżki żelatyny (na 1/2 szklanki gorącej wody) Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem, do ubitej wsypać "śmietan-fix" lub wlać ostudzoną żelatynę (wystarczy jak tylko żelatyna się ostudzi, nie trzeba czekać aż zacznie tężeć - bo ona w takiej małej ilości wody szybko tężeje, i potem są problemy :lol:??:lol: i wszystko delikatnie wymieszać... i gotowe :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.