apsik Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 SKŁADNIKI :lol: 1/2 kg fasoli szparagowej[mrożonej a w sezonie świeżej] 2 cebule kilka marchewek 1 lub 2 papryki czerwone 30 dag kiełbasy koncentrat pomidorowy sól ,pieprz,papryka mielona Dać fasolę na rozgrzany olej dodać przyprawy,dusić aż będzie prawie miękka.Cebulę pokroić w kostkę, papryki w paski ,marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Warzywa i kiełbasę osobno podsmażyć, poddusić,wszystko połączyć ,dodać koncentrat pomidorowy.Można podawać z ryżem ,ziemniakami lub chlebem.SMACZNEGO :lol: Cytuj
apsik Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Widzę,że nikt się nie skusił na to proste danie-ja miałam dziś z ziemniaczkami ale jeszcze lepiej smakuje z ryżem. Cytuj
kim Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Znam ten przepis pod nazwą "fasolka ala opera":D rzeczywiście, jest bardzo smacznym i szybkim daniem. Ja przyrządzam ją z fasolki szparagowej ze słoika. Pozdrawiam:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi