Miuriel Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zapach tego ciasta właśnie ulatnia się z mojego piekarnika. Proste, ale smaczne i delikatne. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 4 jaja półtorej szkl. cukru (najlepiej pudru) 3/4 kostki margaryny lub masła Kubeczek twarożku homogenizowanego 150 g (ja daje brzoskwiniowy) pół szkl. kwaśnej śmietany pół łyżeczki esencji waniliowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 dag bakalii Utrzeć masło z cukrem, dodać twarożek, żółtka, śmietanę,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, esencję waniliową, bakalie. Pod koniec delikatnie dodajemy mocno ubitą pianę z białek, delikatnie mieszamy i na blaszkę. Smacznego Bakalie oczywiście dowolne, ja dodaję rodzynki, słonecznik i orzeszki ziemne. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi