Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pyszna fasolka po bretońsku na 5 osób 0,5 kg fasoli białej (Jasiek lub średniej) 25 dag boczku wędzonego 2 cebule 1 łyżka mąki 2 łyżki tłuszczu przecier pomidorowy sól, pieprz, papryka słodka lub przyprawa do fasoli Kamis Fasolę płuczemy dzień wcześniej i zalewamy przegotowaną ostudzoną wodą. Na drugi dzień gotujemy w tej samej wodzie razem z pokrojonym w kostkę boczkiem. Cebulę kroimy w kostkę, rumienimy na tłuszczu, dodajemy do niej mąkę trzymamy jeszcze chwilę na ogniu i dodajemy wszystko do ugotowanej fasolki. Na końcu dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Polecam. Boczek można zastąpić kiełbasą, ale ja jeszcze nie próbowałam ;) Marzanna Jeśli powtórzyłam czyjś przepis to do kosza ze mną :razz: ale mam go od teściowej.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.