apsik Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 SKŁADNIKI 25 dag mięsa mielonego 1 cebula 1 marchew mała pietruszka kawałek selera mały por koncentrat pomidorowy kostka rosołowa,olej,przyprawy Cebulę i pora drobno pokroić,resztę warzyw zetrzeć na drobnych oczkach tarki.Mięso podsmażyć na oleju,dodać warzywa,jeszcze chwilę podsmażyć,dać przecier,wlać około 1 szkl wody i dusić aż wszystko będzie miękie.Przyprawić do smaku,wcześniej dać kostkę lub odrobinę sosu bolońskiego w proszku ,ja daję firmy amino to dodaje właściwego smaku. Cytuj
apsik Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Ten sosik też często wykorzystuję,na zdjęciu jeszcze bez makaronu ...siedzi sobie w garnku bo póżniej to już nie zdążyłabym zrobić zdjęcia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.