Gość mayka232 Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 KASZAK(ale nie jestem pewna czy napewno tak sie nazywa), :oops: ale wiem ze napewno spod ciasta byl z cherbatnikow,a do masy dodawalo sie kasze manna :oops: Moze ktos wie jak to zrobic :) :roll: :D :) :roll: :D Cytuj
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 6 podwójnych paczek herbatników, 1 szkl. cukru, 1 szkl. kaszy manny, 1 litr mleka, 1 kostka margaryny, cukier waniliowy, 1 cytryna, 3 czubate łyżki kakao, rodzynki, orzechy, bakalie. POLEWA: 1/2 kostki margaryny, 1 szkl. cukru pudru, 3 łyżki gorącej wody, 3 łyżki kakao. Jak przyrządzić? Kaszę manną namoczyć w 2 szkl. mleka. Zagotować margarynę, pozostałe mleko, cukier i cukier waniliowy. Do gotującego rozczynu wlać namoczoną w mleku kaszę manną. Zagotować. Wsypać kakao i wcisnąć sok z cytryny. Wymieszać, po czym dodać rodzynki i resztę bakalii. Ponownie wymieszać starannie. W dużej formie prostokątnej ułożyć herbatniki i wylać na nie gorące ciasto. Zanim wystygnie ułożyć na nim warstwę przykrywającą z herbatników i zostawić do zastygnięcia ( nie wstawiać do lodówki!). Zagotować składniki polewy i polać nią wystudzone ciasto. Dekoracja dowolna: wiórki kokosowe, orzechy. moze to o to ciasto ci chodzi...nie wiem...pozdrawiam Cytuj
agnieszka Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 sorki...zapomniałam dodac ze jadłam to ciasto ale osobiscie go nie robiłam....ale polecam....smakowało mi... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi