agatka Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 proszę o stary przepis na czekoladę z mleka w proszku Cytuj
Losiu Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 A do czego chcesz tą czekoladke wykożystac? Określ dokladnie cel (andrut, do spożycia, na ciepło?). Jak coś to znam czekolade do wafla ;-) Cytuj
Sylvi Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Hej! Myślę, że to wyśmienity przepis na czekoladę, wystarczy ją tylko odstawić do chłodnego miejsca i ..... Oto on: -1 szkalnka mleka -1 margaryna -1,5 szklanki cukru kryształu (można mniej) -kakao do smaku -3/4 opakowania mleka w proszku, w przypadku granulowanego mleka będą grudki, ale też dobre Margarynę rozpuścić w mleku wraz z cukrem, na małym ogniu. Po rozpuszczeniu dodać kakao. Zagotować. Po wystygnięciu powoli dodawać mleko w proszku, stale mieszając. Ale już tego nie podgrzewać. Wylać na płaskei niskie naczynie np. jakąś tackę. Czym więcej mleka w proszku tym czekolada będzie twardziejsza. Po ostygnięciu pozostaje już tylko pokroić i życzyć smacznego. :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.