Marra Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Nie jest oryginalna, ale prosta, bardzo smaczna i pożywna. Główne składniki tej zupki "zabarwiłam" na czerwono :razz: Obrać ziemniaczki w ilości mniej więcej takiej jaka potrzebna jest do obiadu w danej rodzince. Zalać je wodą, żeby dobrze przykryła ziemniaczki ok 2 cm nad ich poziomem. Dodać do tego najlepiej Vegety i gotować do miękkości. Kiedy są miękkie rozwiercamy (rozgniatamy) je w tej wodzie (nie cedzić!!!), dodajemy kostkę rosołową, drobniutko pokrojone 4 ząbki czosnku, łyżkę śmietany, listek masła, pieprz, doprawiamy do smaku solą lub vegetą i gotujemy ok 5 min. Należy pamiętać o częstym mieszaniu. No i koniec, zupka gotowa. Jeśli za gęsta dolać wody. Smacznego Bardzo smaczna z chlebkiem posmarowanym masełkiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.