anetka27l Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 CIASTO 2 NIEPEłNE SZKLANKI MąKI PSZENNEJ ,PółTOREJ SZKLANKI CUKRU,8 JAJEK, 30DAG BIAłEGO PółTłUSTEGO SERA, 3 łYżKI SOKU WIśNIOWEGO,3łYżKI KAKAO,1łYżECZKA PROSZKU DO PIECZENIA PONADTO :grin: 40 DAG KONFITURY BRZOSKWINIOWEJ Ser trzykrotnie zmielić, żółtka utrzeć z cukrem,wsypać mąkę wymieszana z proszkiem, wymieszać z serem, białka ubić połączyć z masą.Ciasto podzielić na 3 części, jedną część połączyć z kakao,drugą pozostawić białą a trzecią połączyć z sokiem.Osobno piec każdą z warstw przez 60 min.CIASTO WIśNIOWE POSMAROWAć KONFITURA ,PRZYKRYć JASNYM CIASTEM, POSMAROWAć POZOSTAłą KONFITURą I PRZYKRYć CIASTEM Z KAKAO.SMACZNEGO Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.