Gość viki_krk Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Składniki: Sałatka: -jedna torebeczka ryżu -jedna puszka kukurydzy -garść orzechów włoskich -jedna średnia cebula -puszka tuńczyka w oleju Sos Vinegre: -dwie łyżki oliwy z oliwek -dwie łyżki octu -cztery ząbki czosnku -szczypta soli, pieprzu i cukru Przyżądzenie: Ugotować ryż. Gotować około 15 minut. Do miski wsypać puszkę kukurydzy,posiekaną na drobno garść orzechów, pokrojoną w kosteczkę cebulę i puszkę tuńczyka.Po wystudzeniu ryżu również wsadzić go do miseczki i wymieszać. Teraz zajmiemy się sosem Vinegre. Do małego słoiczka wlać oliwe,ocet,miarzdżony czosnek i doprawić. Zamknąć słoik odpowiednią przykrywką i mocno wstrząsać.Po wymieszaniu wlać do miski z sałatką. Dokładnie wymieszać i gotowe!! Życze smacznego! :) Cytuj
Dorota Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Sałatka ciekawa w smaku, polecam :wink: Pozdrawiam autorkę :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.