Gość Ania76 Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2004 Proszę o podanie w miarę prostego i sprawdzonego przepisu na pyzy z mięsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2004 znalazłam ten przepis na jakies stronce...ale tez go stosuje....tylko robie farsz z roznych mies....i roznie urozmaicam...jesli chcesz to wyprobuj,ale zaznaczam ze to danie jest niestety pracochłonne.Wiec jak nie chcesz sie napracowac to musisz zrobić cos lzejszego....pozdrawiam 1 kg ziemniaków obrać 4 łyżki mąki 3 szt jajek 50 dkg wołowiny ugotowanej 1 szt cebuli drobno pokrojonej 1 łyżka masła 2 łyżki tartej bułki sól, pieprz Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić, rozgnieść. Resztę ziemniaków zetrzeć drobno, odcisnąć, wymieszać z gotowanymi. Dodać mąkę, dwa jajka,i szczyptę soli - zagnieść ciasto. Cebulę przesmażyć na maśle, wymieszać z mięsem. Dodać tartą bułkę i jajko. Doprawić do smaku. Z ciasta formować placuszki, na każdym ułożyć łyżeczkę farszu, lepić małe pyzy. Gotować 5 min po wypłynięciu na wierzch wody. Podawać posypane skwarkami i polane tłuszczykiem z wysmażonego boczku wędzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eykaa Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2004 otóż pół kg. ziemniakówutrze c na tarce i wycisnąć sok. drugie pół kg ziemniaków ugotować, zimne ugotowane ziemniaki , przepuśćcić przez maszynkę, również zemleć jedną laskę kiełbasy zwyczajnej. odciśnięte ziemniaki wymieszać z ugotowanymi dodać 1łyzkę mąki ziemniaczanejwyroić ciasto, namoczyć ręce wodąi robić placuszki i nakładać łyzeczkę czubatą zmielonej kiełbasy zlepiaćformować zgrabne pyzy gotować około 5 minut .podawać z roztopionym boczkem w edzonymi kapustą kiszoną-pycha- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.