ela52 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Ciasto: 4 jajka 8 lyzek oleju 3 lyzki wody 1 szklanka cukru 1 szklanka maki 2 lyzeczki proszku do pieczenia 2 lyzki kakao Wykonanie; Zoltka+cukier +olej + woda zmiksowac. nastepnie dodac make z proszkiem do pieczenia, kakao i piane z bialek.Blache wysmarowac tluszczem i wysypac bulka tarta. Piec w temperaturze 170-180 stopni przez 30-40 minut. Po upieczeniu ciasto nasaczyc ;woda + zapach rumowy. Masa: 1,5 szklanki mleka 2 lyzki maki pszennej 2 lyzki maki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy 3/4 margaryny 1 szklanke mleka zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym. Obie maki wymieszac z 1/2 szklanki mleka i wlewac na gotujace mleko z cukrem.Zagotowac i ostudzic.Gdy wystygnie zmiksowac z 3/4 kostki margaryny+ 4 lyzki zimnej wody i dodawac zimny budyn i dobrze utrzec. Na wierzch masy przygotowac; 2 lyzki margaryny rozpuscic na patelni, nastepnie wsypac 10 dag wiorkow kokosowych i podsmazyc ciagle mieszajac. Przestudzic i polozyc na kremie. Ulozenie: ciasto , masa i podsmazone wiorki kokosowe. SMACZNEGO!!! Cytuj
andy8 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 a kto to jest staszek mazur? 🙂 Cytuj
ela52 Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 To tylko nazwa ciasta. Pozdrawiam 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.