iwona30 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Składniki: Ciasto kryche: 30 dkg mąki pszennej 15 dkg margaryny 15 dkg cukru pudru 4 łyżki śmietany 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zrobić ciasto podzielić na 2 części, jedną część wyłożyć na spód blachy, na ciasto dać warstwę jabłek smażonych lub wiśni na jakbłka dać drugą część ciasta a następnie ciasto kokosowe i orzechowe. Ciasto kokosowe 6 białek 16 dkg cukru kryształu 16 dkg kokosu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczkę proszku do pieczenia Białka ubić dać cukier, kokos i mąkę wylać na ciasto kruche. Ciasto orzechowe 8 jaj 25 dkg cukru kryształu 25 dkg orzechów siekanych 4 łyżki bułki tartej 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczkę proszku do pieczenia Białka ubić dodać cukier, żółtka i resztę składników. Wlać na ciasto kokosowe i piec. Wszystko razem się piecze. Polać polewą.Smacznego. :) Cytuj
Edytka78 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Witaj Iwonka mam pytanie jak duża blacha jest potrzebna do tego ciasta? Cytuj
Edytka78 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 I jeszcze jedno pytanie Iwonko ile trzeba piec ciasto i w jakiej temperaturze? Cytuj
iwona30 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Witam Cię ja mam blach 24 na 40 piekę w tem. 200 st. zazwyczaj piekę placki na oko nigdy nie mierze czasu przeważnie sprawdzam patyczkiem jak nie ma ciasta na patyczku to znaczy że jest upieczone. Jeżeli masz mniejszą blaszkę to placek będzie wyższy nie ma się czym przejmować.Życzę Ci udanego wypieku polecam bo jest dobry szybko się robi. Pozdrawiam. Cytuj
andy8 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 też mnie zaciekawił ten przepis ale nie wiem czy go nie mam w trochę innej wersji :) Cytuj
Edytka78 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Dziękuję Iwonko za szybką odpowiedż na pewno wypróbuję Twój przepis. Pozdrawiam :) :) Cytuj
iwona30 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Na przykład zamiast jabłek można dać jakąś marmoladę w zależności od gustu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi