iwona30 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Składniki: 60 dkg pieczarek 20 dkg cebuli (dymki lub szalotki) 1/2 śmietany 2 dkg mąki 1-2 żółtka 10 dkg sera żółtego sól, pieprz tłuszcz (olej) Wykonanie: Pieczarki oczyścić, opłukać, przekroić każdą na 4 części, usmażyć na tłuszczu. Cebulkę, obrać, opłukać pokroić w kostkę i usmażyć połączyć z pieczarkami, doprawić do smaku. Następnie przełożyć do kokilek a jak ktoś nie ma to do naczynia żaroodpornego, polać doprawioną śmietaną wymieszaną z mąką i żółtkami, posypać przyprawami i startym serem, zapiec w gorącym piekarniku. Podawać jako gorącą przystawkę, Smacznego. :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.