Skocz do zawartości
wiola344

Kapuśniak Wiejski

Rekomendowane odpowiedzi

:arrow: :grin:  Składniki: -40 dkg kapusty kiszonej -duża kość od schabu aby było na niej mięso albo dodać ok 20 dkg innego mięsa -cebula -15 dkg słoniny -3 łyżki mąki -warzywa : pietruszka ,marchew,kawałek selera ,cebula -przyprawy : ziele angielski ,liść laurowy, sól lub vegeta,ja używam vegety -ziemniaki - woda Wykonanie: gotować kość ,mięso i ziemniaki pokrojone w koste ,po zagotowaniu dodać warzywa i przyprawy kapuste trochę odcisnąć z wody -ugotować osobno gdy ziemniaki będą już miękkie dodać ugotowaną kapuste. Pokroić w kostkę słoninę i stopić tak aby były skwarki ale niespiec muszą być miekkie ,dodać to do zupy ale tłuszcz zostawic i nanim zrumienić cebulke ,również dodać do zupy zostawiając tłuszcz i na tym zrobić jasną zasmażkę. Do gotującej się zupy dodać zasmażkę mieszając aby nie zrobiły się kluski chwilę podgotowac.pycha  :grin: :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.