iwona30 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Składniki: Ciasto: 30 dkg mąki 20 dkg margaryny 10 dkg cukru pudru żółtko Wszystko zagnieść. Krem: 1 szkl mleka 1 cukier waniliowy 3 żółtka 5 łyżek cukru pudru 1 czubata łyżka mąki pszennej Gotować jak budyń. Na wierzch: można dać jabłka lub inne owoce albo wcale tylko sam krem jeżeli jabłka to: 50 dkg jabłek np: renet 2 łyżki soku z cytryny Wykonanie: Ciasto podpiec wlać krem ułożyć jabłka posypać troszkę cynamonem i cukrem piec aż się zaróżowi. :arrow: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.