iwona30 Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Składniki: 1/2 kg kaszy (gryczanej, jęczmiennej), 20 dkg gotowanych (najlepiej poprzedniego dnia )i przetartych ziemniaków 10 dkg tłuszczu cebula sól pieprz do smaku 1 jajko 1 żółtko 6 dkg mąki tarta bułka do panierowania Wykonanie: Kaszę sparzyć wrzątkiem, odlać wodę, nalać świeżej wody i gotować na wpół miękko. Posolić,. Cebulę drobno posiekać, usmażyć na tłuszczu, wymieszać z kaszą. Przestudzić. Dodać przetarte ziemniaki, jajko plus żółtko,solii pieprzu do smaku, dobrze wymieszać, formować kotleciki, posypać z obu stron tartą bułką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu rumieniąc z obu stron. Można podać z sosem pomidorowym, grzybowym lub pieczarkowym a najlepiej takim jak ktoś lubi. Polecam szybki i prosty obiad. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.