iwona30 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Składniki: Ciasto: niecała szklanka wody 1 szkl. mąki 1/2 kostki margaryny 4 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Krem: 12 łyżek cukru 1/2 litry mleka cukier waniliowy 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej masło Z podanych składników ugotować budyń i utrzeć z kostką masła. Wykonanie ciasta: Wodę zagotować z margaryną i cukrem wsypać mąkę i szybko mieszać żeby nie zrobiły się grudki. Jak wystygnie dodawać po 1 jajku ucierać aż masa będzie szklista i będą pęcherzyki na końcu proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części rozlać do blaszek piec w tem 200 st. Po upieczeniu przełożyć kremem i posypać cukrem pudrem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.