Skocz do zawartości

Karpatka


iwona30

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

Ciasto:

niecała szklanka wody

1 szkl. mąki

1/2 kostki margaryny

4 jajka

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 cukier waniliowy

Krem:

12 łyżek cukru

1/2 litry mleka

cukier waniliowy

2 żółtka

2 łyżki mąki pszennej

1 łyżka mąki ziemniaczanej

masło

Z podanych składników ugotować budyń i utrzeć z kostką masła.

Wykonanie ciasta:

Wodę zagotować z margaryną i cukrem wsypać mąkę i szybko mieszać żeby nie zrobiły się grudki.

Jak wystygnie dodawać po 1 jajku ucierać aż masa będzie szklista i będą pęcherzyki na końcu proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części rozlać do blaszek piec w tem 200 st.

Po upieczeniu przełożyć kremem i posypać cukrem pudrem.

post-5399-1178696981_thumb.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.