Skocz do zawartości

Makowiec Na Biszkopcie


wiola344

Rekomendowane odpowiedzi

:)  Składniki:  25 dkg maku -15 dkg cukru pudru(niepełna szklanka) -5 jaj -1łyzeczka proszku do pieczenia Zaparzyć mak gotującą wodą i zostawic na pół godz.na duszlak położyć gaze przełozyć mak az odcieknie woda zmielić 3 razy utrzec żółtka z cukrem dodać mak i ucierac,dodac proszek i białka ubite na sztywną pianę delikatnie wymieszac wylac na blache Przygotować biszkopt: -5 jaj -4 łyzki cukru -4 łyżki mąki -1 łyzeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka soku z cytryny -białka ubić na sztywną piane dodawać po trochę cukru i po jednym żółtku -jak będzie dość gęste dodaćmąkę z proszkiem i na koniec sok z cytryny ,wylać to na mak -piec ok 30 min Krem: -1/2 l mleka -1/2 szkl. cukru pudru -1 łyżka mąki pszennej -1 łyżka maki ziemniaczanej Ugotować budyń -1/2 kost margaryny -margarynę rozetrzeć z cukrem i dodawać po łyżce wystudzony budyń ucierac Po wystudzeniu ciasta odwrócić je makiem do wierzchu i położyc na to krem i polać polewą polewa: 1-2 łyzki cukru -1 łyzka mleka -2 łyżki kakao -1,5 łyżki margaryny wszysko połączyć i gotować to zgęstnienia,polać ciasto letnią polewą :razz: :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.