irka55 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Ten napój podajemy mocno schłodzony.Najlepiej smakuje pity przez słomkę :sad: 1 l białego wina 1 l musującego wina 1 cytrynka kostki lodu Wina należy wstawić do lodówki na 12 godzin przed przygotowaniem napoju. Cytrynę wyszorować,sparzyć.Skórkę obrać bardzo cieniutko tak, żeby otrzymać jeden długi pasek. Skórkę z cytryny włożyc do szklanego pojemnika i zalać schłodzonym białym winem. Przykryć i odstawić na 20 min. aby " naciągła" . Bezpośrednio przed podaniem dodać musujące wino i kostki lodu. 1 Cytuj
ifcia Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 ładnie brzmi ten drink... ale czy aby nie jest zdradliwy? :) Cytuj
ifcia Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 polecasz jakieś szczególne wino? Cytuj
Maryna Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2010 ciekawa propozycja. również chętnie dowiem się, z jakich win korzystasz przygotowując ten napój.:) Cytuj
katjusza Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Gdzieś zasłyszałam, że ten winny drink-napój nazywa się "kruszon".:mrgreen: podobno dobrze sprawdzają się przy nim również owoce, truskawki itp. Cytuj
Dany Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 ciekawa propozycja. również chętnie dowiem się, z jakich win korzystasz przygotowując ten napój.:mrgreen: Podpisuję się pod prośbą o podanie tego wina, zbliża się weekend, więc chętnie zrobiłbym takie drinki z winka :wink: Cytuj
katjusza Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Podobno najlepiej przygotowywać tego drinka z win wytrawnych czy półwytrawnych.:mrgreen: mogę polecić jakieś swoje ulubione ewentualnie...:wink:) Cytuj
Dany Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Jakbyś mógł to napisz jakie , szczerze mało co znam się na winach. Cytuj
katjusza Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Jakbyś mógł to napisz jakie , szczerze mało co znam się na winach. Polecam np Gancja Proseco albo Mucha Sekt - jeśli chodzi o winka musujące, a o białe to np któreś z chilijskich win Antares.:) są bardzo dobre jak na mój gust i jeszcze w nie tak największej cenie.:) Cytuj
Ratsila Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Często przygotowuję takie napoje na letniw spotkania ze znajomymi w ogrodzie, świetnie chłodzą :) Jak ktoś ma bardzo słabą głowę to można dodać wody gazowanej albo sprite'a. Cytuj
Gość zagotowana Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 Robiłam tak, ale właśnie ze spritem, co by spotkanie w ogrodzie za szybko się nie skończyło :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi