kofik Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Coś na upalne dni... pól litra mleka 1szkl śmietany 1szkl cukru 5dkg żelatyny 4 rózne galaretki+1 na wierzch 1 cukier waniliowy Przygotować galaretki, najlepiej użyć mniej wody, i pokroić w kostkę. Mleko, śmietanę, cukier i cukier waniliowy zmiksować do rozpuszczenia cukru. Żelatynę zalać pól szklanki zimnej wody, po napęcznieniu dodać pół szklanki gorącej wody, wymieszac i połączyć z masą,szybko mieszając. Dodać pokrojone galaretki. Ostudzić i na wierzch zalac galaretką. Można dodać owoce, ale to już wg uznania. Cytuj
iwona30 Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Mam ten przepis i dzisiaj zrobiłam ten deser tylko zamiast śmietany daje samo mleko bo nie bardzo mi smakuje ze śmietaną. Polecam bardzo go lubią dzieci. Cytuj
kofik Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Lubię takie desery a moja córeczka chyba woli je bardziej niż lody.Robiłam wczoraj brzoskwiniowiec na zimno z przepisu Eli.Mam nadzieje, ze nikomu sie nie naraże jak polece ten przepis, bo ciacho wyśmienite Kliknij Tutaj ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi