kofik Opublikowano 27 Maja 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 27 Maja 2007 Co艣 na upalne dni... p贸l litra mleka 1szkl 艣mietany 1szkl cukru 5dkg 偶elatyny 4 r贸zne galaretki+1 na wierzch 1 cukier waniliowy Przygotowa膰 galaretki, najlepiej u偶y膰 mniej wody, i pokroi膰 w kostk臋. Mleko, 艣mietan臋, cukier i cukier waniliowy zmiksowa膰 do rozpuszczenia cukru. 呕elatyn臋 zala膰 p贸l szklanki zimnej wody, po nap臋cznieniu doda膰 p贸艂 szklanki gor膮cej wody, wymieszac i po艂膮czy膰 z mas膮,szybko mieszaj膮c. Doda膰 pokrojone galaretki. Ostudzi膰 i na wierzch zalac galaretk膮. Mo偶na doda膰 owoce, ale to ju偶 wg uznania. Cytuj
iwona30 Opublikowano 27 Maja 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 27 Maja 2007 Mam ten przepis i dzisiaj zrobi艂am ten deser tylko zamiast 艣mietany daje samo mleko bo nie bardzo mi smakuje ze 艣mietan膮. Polecam bardzo go lubi膮 dzieci. Cytuj
kofik Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 27 Maja 2007 Lubi臋 takie desery a moja c贸reczka chyba woli je bardziej ni偶 lody.Robi艂am wczoraj brzoskwiniowiec na zimno z przepisu Eli.Mam nadzieje, ze nikomu sie nie nara偶e jak polece ten przepis, bo ciacho wy艣mienite Kliknij Tutaj ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.