Skocz do zawartości

poszukuję przepisu na CIASTO KARAIBSKIE


Rekomendowane odpowiedzi

Znam to ciasto dosyć dobrze, często je kupuje ale nie wiem dokładnie jakie mogą być składniki.Spód jest ciastem ciemnym ale nie kakaowym,na wierzchu ułożone są wiśnie zalane jakby galaretką z syropem wiśniowym ale nie dużo tej zalewy jest.Natomiast w środku jest wyczuwalna jakaś masa z wiórkami kokosowymi.Jest zarąbiste :)PS.ta masa wiórkowa to nie jest krem z wiórkami tylko jakby same wiórki w jakimś gęstym syropie.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

nie bardzo mi to cos mowi ale mam przepis na troche podobne ciasto...moze wyprobujesz... I. Spód ciasta: • 3 białka • 2 paczki pokruszonych herbatników • 1 paczka wiórków kokosowych • 3 łyżki cukru • 15 dag orzechów włoskich • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 2 łyżki mąki krupczatki • II. jeden cienki placek biszkoptowy • III. Krem: • 2,5 szkl. mleka • 2 budynie wiśniowe • 3 żółtka • 1,5 margaryny • ok. 1 szkl. cukru • 2 wiśniowe galaretki • 2 paczki delicji o smaku wiśniowym • IV. Dowolna polewa Etapy przygotowania 1. Wygląda efektownie, a smakuje jeszcze lepiej. Wykonanie spodu ciasta: Ubić pianę z białek. Dodać cukier i pozostałe składniki. Wymieszać i rozprowadzić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Upiec. 2. Wykonanie kremu: Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl. gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia. 3. Żółtka rozprowadzić w niewielkiej ilości mleka, przecedzić i wymieszać z proszkiem budyniowym. Resztę mleka zagotować z cukrem. Ugotować z tego budyń. Zdjąć z ognia i ciągle mieszając połączyć z 1/2 kostki margaryny. Wystudzić. 4. Pozostałą kostkę margaryny utrzeć dodając wystudzony budyń. Połączyć z tężejącą galaretką. Krem podzielić na dwie części. Jedną część rozprowadzić na spodzie ciasta. Następnie ułożyć delicje i pozostały krem. Przykryć plackiem biszkoptowym. Udekorować dowolną polewą. gdzies go znalazłam ...juz go piekłam...i niezły...pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.