Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
teresap

Śmieciuch - Niebo W Gębie

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt -taki jak kto umie

KREM

0,5 litra mleka

1 cukier waniliowy duży

3/4 szk cukru

4 żółtka

3 łyżki mąki ziemniaczanej

3 łyżki mąki pszennej

1/2 szklanki mleka

ROBIMY BUDYŃ

Jak budyń wystygnie ucieramy dobrze z

1 kostko masła i 1 kostką kasi

Masę dzielimy na pół i do jednej części dodać kakao

UKŁADAMY

BISZKOPT + cienka warstwa budyniu +dżem jakiś kwaskowaty np czarna porzeczka dobry jest jagodowy

+ 1/2 kremu + bezy najlepiej kolorowe i na to krem ciemny - posypać bakaliami najlepiej orzechy rozwałkowane , pokrojone -nie żałować

Można polać gzygzakiem polewę ale ni koniecznie

post-6127-1199049874_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tereniu powoli, chętni napewno wypróbują. Jak wiesz w piątek piekę jabłecznik wykwintny a w kolejce jeszcze czeka rolada jabłkowa, tak że proszę o trochę cierpliwości z mojej strony.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tereniu roladę mam stale na myśli, o Śmieciuchu zapomniałam i dziękuję za przypomnienie. W sobotę upiekę, nie zawiodę już Ciebie i przepraszam. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tereniu w jakiej formie pieczesz, mam wątpliwość co do kremu, czy on nie będzie za rzadki z dwiema kostkami tłuszczu. Ze śmieciuchem się wstrzymam, Mam też przepis ale nie wypróbowany i muszę porównać czy taki sam. Tereniu proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

INA - biorę za śmieciucha całkowitą odpowiedzialność i 2 kostki nie jest za dużo i nie jest rzadkie, tylko jest PYSZNY - uwierz mi Pozdrawiam i liczę że upieczesz :P :P :) :D ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tereniu dziękuję za odpowiedź, wierzę bo fajne przepisy dodajesz, upiekę i dodam zdjęcie. Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

INA nie wiem jak mam dziękować za uznanie i bardzo się cieszę że zrobisz śmieciucha DZIĘKUJE DZIĘKUJE ŚLICZNIE DZIĘKUJE POZDRAWIAM :P :P :) :D ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :D :D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tereniu dziękuję za przepis, ciasto bardzo dobre, polecam i oceniam, krem wyszedł na 102. Jeszcze ładniejszy byłby wygląd ale nie było w sprzedaży kolorowych bezów. Wierzch posypałam zmielonymi orzechami. Rolady zdjęcia nie dodam bo mi się nie udała, powodem były jabłka. Z słoika nie użyłam, tylko kupiłam 6 bardzo dużych jabłek, to było za dużo ich, jak zwijałam to wychodziły bokami, puściły dużo soku który odlałam i wyobraź sobie były tak jeszcze soczyste że ścierka nie była wilgotna tylko mokra. Mam deser i następną razą napewno zamiast deseru będzie rolada.

post-2336-1196598062_thumb.jpg

post-2336-1196611663_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Lidko zrobiłam zgodnie z przepisem, ładnie się prezntuje, ja sobie wyobrażam go z bezami kolorowymi, jest bardzo smaczny, dziękuję za pochwałę, a to dzięki Tereni.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

INA - no ciasto też na "102" Bardzo się ciesze że mi zaufałaś, tylko nie wiem co z tą kawą Goronco Cię pozdrawiam i życze miłego dnia Pa :P :grin: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tereniu na kawkę zapraszam, biszkopt piekłam z mąki kukurydziannej, dżem użyłam wiśniowy. Ja o krem bym nie pytała, w zeszłym tygodniu robiłam krem do ciasta i był nie udany, za rzadki i wiedziałam o tym że tak będzie, bo budyń był rzadki ale pomimo to zrobiłam zgodnie z przepisem i po zagotowaniu odstawiłam. myślę że pomylili się co do ilości mleka, podali 1 l. a może jak bym gotowała do gęstości by był udany. Przepisu nie mogłam dodać i ciekawe że w przepisie na zdjęciu było wszystko w porządku i to już nie jedna u mnie taka wpadka. Przepisy trzeba podawać wypróbowane.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.