Knife_Girl Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 SKEE 4 FUN (receptura na 4 porcje) 80 ml Wódki Sobieski 40 ml Monin Spicy Pikantny sok z ćwiartki cytryny (ok. 15 ml) Składniki shakerować z lodem. DZBAN 4 FUN 200ml. Wyborowej Apple, cytryna, pomarańcza, syrop Monin cynamonowy, Sprite do dopełnienia kostki lodu Do dzbanka wrzucamy porojone owoce, dolewamy wódkę, syrop i Sprite. Powyższe drinki zostały przywleczone przeze mnie z Krakowa :mrgreen: Gorąco polecam :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kobietasukcesu Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 No to ja powale Was na kolana! Moj ulubiony drink jestz wodka AGWA. Jest ona nowym alkoholem w Polsce. Polecam sprobowac bo teraz kazdy to pije!!! Tu wrzucam 2 przepisy na drinki z Nią :) #1 Green Angel /Zielony Anioł/ Składniki: 8 listków bazylii, 12.5 ml Pallini Limonchello, 37.5 ml Dżinu Martini Millers, 25ml Agwy, 25 ml czystego soku jabłkowego, cukier waniliowy sposób przyrządzania: do schłodzonego shakera /naczynia typu Boston Glass/ wrzucić 8 listków bazylii, wypełnij kostkami lodu, następnie proszę zrosić Limonchello i wymieszaj. Następnie odsącz Limonchello, dodaj resztę płynnych dodatków (gin, agwa i sok jabłkowy). Na brzegu kieliszka typu Martini zatknij kawałek limonki, resztę obręczy kieliszka obsyp cukrem waniliowym. Nalej z shakera mieszankę do kieliszka i drink jest gotowy do spożycia. #2 Liquid Envy (płynna zazdrość) składniki: 25ml Agwa, 12.5 ml Midori (likier melonowy), 25 ml Żubrówki, 12.5 ml soku z limonki, 50ml soku ze świeżo wyciskanego jabłka, syrop cukrowy (z dodatkiem gumy arabskiej :) ) oraz 1 kiwi. Przyrządzanie: wydłub łyżeczką miąsz kiwi do shakera typu Boston, dodaj syrop Gomme i wymieszaj aż do konsystencji puree. Dodaj resztę płynnych składników i wymieszaj z lodem w kostkach. Dodkłądnie odsącz do szkalek typu Martini (poj. 200ml) Użyj połówki wydrążonego kiwi jako łódeczki i wypełnij ją drinkiem. Dodaj 12.5ml Agwy do łódeczki, przyozdobić można klinem z limonki oraz obranym plasterkiem limonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katjusza Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Nie słyszałam jeszcze o tej wódce. Jak dla mnie hitem są drinki z wina - leciutkie, takie... hmmm... damskie! Myślę, że są idealne na każdą okazję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colca92 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 drink z cytrynówki: cytrynówka lubelska syrop żurawinowy (herbapol, paola albo coś podobnego) sok grejpfrutowy plasterek kiwi curacao drink curacao wódka sprite (drink bardzo lekki i ożeźwiający) piwo + sprite piwo sprite Nie piszę o proporcjach, najlepiej zrobić wedle własnego uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albit Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Ja też nie slyszalam o agwie. Ja tam bardzo lubie mojito. Przepisu nie bede podawala, bo wszyscy dobrze znacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi