Knife_Girl Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Składniki: - 3 kawałki białej kiełbasy, (ja wrzucam białą lub swojską wędzoną) - 150 g wędzonki (ja daję boczek ), - 2 cebule, - ziele angielskie, liść laurowy - sól, cukier, - 1 słoiczek chrzanu 200 ml (w miarę możliwości bez żadnych dodatków), - 1 kubeczek śmietany 18%, - 2 łyżki mąki (niekoniecznie), - 4 jajka, - natka pietruszki lub rzeżucha. Zagotowuję wodę (nie więcej niż 1,5 litra) z cebulą i przyprawami. Wrzucam kiełbasę, wędzonkę i przyprawy (ziele angielskie i liść laurowy) i gotuję ok. 30 min. Po tym czasie wyjmuję mięsa i cebule z wywaru i dodaję chrzan. Teraz można to zagęścić mąką. Doprawiam śmietaną oraz solą i cukrem do smaku. Jajka gotuję na twardo i dzielę na ćwiartki. Ugotowaną kiełbasę i boczek kroję na kawałki i wrzucam to wszystko do zupy. Na koniec można udekorować natką pietruszki. Smacznego! :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.