Skocz do zawartości

Paprykarz


iwona30

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

3 kg pomidorów - sparzyć ściągnąć skórkę i pokroić

1 kg cebuli - pokroić

1 kg marchwi - zetrzeć

1 szkl ryżu

1/4 szkl octu

1/2 szkl oleju

1/4 szkl cukru

sól

pieprz do smaku

Wykonanie:

Pomoidory, cebulę i marchew gotować półtorej godziny z przyprawami dodać ryż i nadal gotować 1 godz. Gorące nakładać do słoików i pasteryzować 20 minut.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 lata później...

A ja właśnie znalazłam w książce "Nobel dla papryki" Tadeusza Olszańskiego przepis na paprykarz z ziemniaków. Ktoś próbował coś takiego robić? 2 kg zieminaków 200 g cebuli ząbek czosnku duza papryka i pomidor papryka w proszku kostka bulionu czuszka (ostra, mala paryczka) kminek sól cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić, dodać paprykę (oczywiście zdejmując patelnię z gazu) , posiekany czosnek i kminek, zmieszać, polać wodą. włożyć pocięte na frytki zmiemiaki dołożyć pokrojoną papryke i pomidor, zalać bulionem... posolic i gotować na wolnym ogniu. Tadeusz Olszański (hungarysta) pisze, że to świetny sposób przygotowania ziemniaków. przetestuję poinformuję...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.