Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
iwona30

Paprykarz

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

3 kg pomidorów - sparzyć ściągnąć skórkę i pokroić

1 kg cebuli - pokroić

1 kg marchwi - zetrzeć

1 szkl ryżu

1/4 szkl octu

1/2 szkl oleju

1/4 szkl cukru

sól

pieprz do smaku

Wykonanie:

Pomoidory, cebulę i marchew gotować półtorej godziny z przyprawami dodać ryż i nadal gotować 1 godz. Gorące nakładać do słoików i pasteryzować 20 minut.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj Iwona 30!!! Ten przepis na paprykarz jest juz na forum. Pozdrawiam cieplutko ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Właśnie, ja nigdy nie sprawdzam co jest na forum tylko piszę to co mam i jest tak jak jest że się powtarzają przepisy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

wlasnie potrzebowalam takiego przepisu jutro po pomidorki i ostra jazda przyznaje ze bedzie to moj debiut jeszcze paprykarzu nie robilam pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To spokojnej pracy życzę, taki paprykarz jest bardzo dobry, jadłam nieraz i gorąco polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja paprykarz kojarzę z rybą a tu taka niespodzianka. Z czym podać w tej wersji, z czym to się je.

Edytowane przez Pączuszek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A ja właśnie znalazłam w książce "Nobel dla papryki" Tadeusza Olszańskiego przepis na paprykarz z ziemniaków. Ktoś próbował coś takiego robić? 2 kg zieminaków 200 g cebuli ząbek czosnku duza papryka i pomidor papryka w proszku kostka bulionu czuszka (ostra, mala paryczka) kminek sól cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić, dodać paprykę (oczywiście zdejmując patelnię z gazu) , posiekany czosnek i kminek, zmieszać, polać wodą. włożyć pocięte na frytki zmiemiaki dołożyć pokrojoną papryke i pomidor, zalać bulionem... posolic i gotować na wolnym ogniu. Tadeusz Olszański (hungarysta) pisze, że to świetny sposób przygotowania ziemniaków. przetestuję poinformuję...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.