fredzia Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Dojrzala dynie pokroic w kostke,zalac 1 kg cukru,2 szklankami wody,zagotowac.Przygotowana dynie wkladac do syropu ,gotowac okolo5 min ,nastepnie wkladac do sloikow.Dosyropu, w ktorym gotowala sie dynia, dodac 1 szkl cukru, zagotowac,nastepnie3\4 szlk octu,kilka gozdzikow,kawalek cynamonu ,kawalek skorki cytrynowej,zagotowac.Goraca zalewa napelniac sloiki, zakrecic iodstawic.Pyszna do ciasta po odsaczeniu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.