minia51 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Składniki 3i1/2szklanki mąki 1 paczka margaryny 1 całe jajko 2 żółtka 1 szklanka cukru ok. 1/2 szklanki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok. 1 kg jabłek {lub jabłka ze słoików przepis podałam w przetworach} cukier do posypania wykonanieWszystko razem połączyć wyrobic, podzielić na pół. Na wysmarowaną blachę (ja wykładam papierem do pieczenia) Rozwałkować połowę ciasta (podsypać troszkę mąką aby nie kleiło się do stolnicy) na to położyć jabłka starte na grubej tarce lub jabłka ze słoika ( ja daję 2-3 słoiki półlitrowe), wierzch jabłek posypac lekko cukrem , można dać trochę cynamonu. Przykryć drugą połową ciasta i upiec. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.