iwona30 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Składniki: 8 jajek 4 łyżki mąki szczypta soli 15 dkg kurek lub pieczarek masło do smażenia natka pietruszki Wykonanie: Kurki opłukać, przekroić na połowę, obgotować, osączyć, żółtka rozetrzeć z solą i mąką, białka ubić, wymieszać z żółtkami, na patelni rozgrzać masło, podsmażyć 1/4 kurek, zalać 1/4 ciasta smażyć z obydwu stron na złoty kolor, w ten sam sposób przygotować pozostałe grzybki, podawać z posypaną natką pietruszki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.