Śliweczka Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 CYCKI MURZYNKI CIASTO : 6 białek 1/2 szkl.cukru 1 szkl. maku suchego 1 szkl.wiórków kokosowych Ubić sztywną pianę z białek z cukrem,wsypać mak i wiórki i wymieszać łyżką.Wylać na blaszkę i upiec w temp.180 st.około 30 minut. KREM : 1/2 szkl.mleka 1 budyń śmietankowy 1 szkl cukru Ugotować budyń.Kiedy wystygnie rozetrzeć go z 1 margaryną. 2 opakowania biszkoptównasączyć płynną galaretką lub alkoholem.Kłaść na przemian ciasto masa budyniowa biszkopty polewa czekoladowa na każdym biszkopcie położyć 1 rodzynkę. SMACZNEGO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pączuszek Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Śliweczko spużniłas się bo te przepisy są już na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edytka78 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Cześć Śliweczka mam pytanie czy do ciasta nie trzeba dodawać poszku do pieczenia i mąki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliweczka Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Droga Edytko 78! Do ciasta nie dajemy mąki ani proszku do pieczenia.Same białka dają smak bezy. POzdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria02 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Śliweczko! Czy ty jesteś pewna, że do masy dodajemy 1/2 szkl mleka? Wydaje się mi, że strasznie mało wyjdzie tej masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliweczka Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Jestem pewna że do kremu idzie pół szklanki mleka.Często piekę to ciasto ponieważ to przysmak moich dzieci - zawsze wychodzi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.