minia51 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zalewa (łagodna) 1 szklanka oleju 1/3 szklanki octu 10% 3 kg ogórków ze skórką 1 kg papryki czerwonej 1 kg cebuli 1 kg marchwi Ogórki pokroić w plasterki, marchew i paprykę zetrzeć na tarce z dużymi otworami, Cebulę w półplasterki. Dodać 4 łyżki cukru, 2 łyżki soli. Wszystko wymieszać, dodać ocet i olej,jeszcze raz wymieszać. Odstawić na 2 godz. po czym wkładać do słoików i pasteryzować Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.