Śliweczka Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 25 dag.mąki 3 jajka 15 dag.cukru cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 dag masła 5 łyżek mleka 1 kg.sezonowych owoców (najlepsze z wiśniami albo porzeczkami) 20 dag.cukru pudru szczypta soli Żółtka utrzeć z trzema łyżkami gorącej wody na puszystą masę,dosypując stopniowo cukier i wanilię.Połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia,mlekiem i stopionym,ostudzonym masłem. Ciasto przełożyć na blaszkęi piec 15 minut w 180 st. Białka ubić z solą na sztywną pianę,dosypując cukier puder.Wsypać owoce.Pianę z owocami rozsmarować na gorącym cieście.Piec 15 min.w temp.150st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.