Skocz do zawartości

Piernik


apsik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

SKłADNIKI 1 MARGARYNA 2 SZKL KWAśNEJ śMIETANY -może być 1 szkl kwaśnego mleka i 1 śmietany 7-8 jaj 4 szkl mąki 3 łyżki powideł lub dżemu z czarnej porzeczki 2 łyżki kakao przyprawa do piernika 1 szkl cukru 2 łyżki miodu 2 czubate łyżeczki sodki Utrzeć margarynę z cukrem ,dodawać żółtka ,póżniej powidła,miód,przyprawę i kakao. Do masy dodać mąkę z sodką na przemian ze śmietaną. Na koniec pianę z białek. Długość pieczenia sprawdzam patyczkiem ,ciasto wyrasta dość duże i wspaniale smakuje przełożone nutellą ze śliwek,na wierzch polewa lub lukier.

post-3528-1220780800_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Widze,że nikt nie skusił się na mój pierniczek więc na zachętę wstawiam zdjęcia. Naprawdę jest to przepis niezawodny i jest tego pełna blaszka. Ja tym razem nie przekładałam piernika tylko do ciasta dałam odsączone owoce czarnej porzeczki -dzieki temu jest wilgotny i przepięknie pachnie. NAPRAWDę POLECAM.....

post-3528-1220780969_thumb.jpg

post-3528-1220781081_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.