Asieńka Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 W pół litra przygotowanej gorącej wodzie rozpuścić 4 łyżki czubate żelatyny ( 10 dkg ). Rozlać do 3 szklanek na równe części. Potrzebna jest duża tortownica. 1 szklanka cukru, 4 jajka ubić, dodać 1 łyżkę kakao i jedną porcję żelatyny, wymieszać, wlać na spód tortownicy. Czekać aż stężeje, aby kolory się nie wymieszały. Będzie brązowe. 1 szklanka cukru, 4 jajka plus porcja żelatyny (będzie żółte), wymieszać, wlać na zastygniętą część. 2 szklanki śmietany ubić ze szklanką cukru, dodać trzecią część żelatyny, wymieszać, zalać (na zastygnięta część). Na trzy części położyć owoce i zalać dwiema galaretkami (rozpuszczonymi, tężącymi), ładnie wygląda z czerwoną. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.