Gość ruda_tg Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Skład: Paczka długich biszkoptów Śmietanka 30% Cukier puder Śmietan fix 1kg truskawek Słodkie cukiereczki (posypka) Sposób przyrządzania: Śmietanke ubić z śmietan fixem i dodać cukier do smaku! Truskawki umyć, obrać i pokroić w kostkę, ale nie wszystkie zostawić z 20 truskawek i przeciąć je tylko na pół. Połowe śmietany przełożyć do innej miski i dodać do niej pokrojone w kostke truskawki. Dobrze wymieszac. Ułożyć dwa rzędy z biszkoptów. Wziąść pierwsza parę biszpotów i na jednych położyć masę (bita śmietana i truskawki) następnie przkryć to drugim biszkoptem. Wziąść rękawice kuchenna do wyciskania kremów. I włożyć reszte śmietany ktora zostala ale bez truskawek. Na górnym biszkopcie (na górze) zrobićmała kropeczke z bitej śmietany i położyć na niej połówke (12) truskawki i na tej truskawce zrobić oczka i położyć na niej cukiereczka (posypke). Dolną cześc biszpkopta narysować na niej sukienke aniołka. Tak samo zrobić z pozostałymi biszkoptami! Biszkopty najlepiej podawać, gdy są świeżo zrobione! ;-) Smacznego ! :? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.