fredzia Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 1kg brukselki 3/4szkl octu ziarna kminku,kopru,jalowca, ziele angielskie, sol ,cukier Brukselke oczyscic,umyc i wlozyc do wrzatku na 2-3 min, przyprawionego sola i cukrem. Odsedzic i ulozyc w sloikach. Zagotowac pol litra wody z przyprawami, wlac ocet, ponownie zagotowac.Lekko przestudzic i zalac brukselke. Zakrecic i pasteryzowac tem 90 stopni-20 min.Cukru do zalewy wedle uznania.Ja zrobilam slodko kwasna. Cytuj
beatrix Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Witaj Fredziu!powiedz mi do jakiego dania dodajesz te brukselke?do obiadu,mięsa?jestem ciekawa smaku,musze wypróbować,kilogram to w końcu nie tak duzo.....pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.