Skocz do zawartości

Cappuccino Z Nutella


margheritac

Rekomendowane odpowiedzi

biszkopt z 8 jaj, 40 dag kremu czekoladowego (np.nuteli) , 3 łyżki kawy rozpuszczalnej , litr kremówki 3 torebki zarestnika do smietany, 2 łyżki kakao, pacz Biszkopt przekroic na dwie czesci. Pierwsza przełożyć do formy z wysokim brzegiem. Skropic paczem. Krem czekoladowy stopićw kapieli wodnej (ja umieszczam sloiczek z nutella w garnku z woda i mieszam) i rozsmarować na biszkopcie.Odstawić do ostygnięcia Ubić 3 /4 smietany z kawa, zagęstnikiem i 6 łyzkami cukru.Rozsmarowac na czekoladzie.Przykryć drugim biszkoptem. Nasaczyc. Ubić pozostałą smietanę z łyżeczką cukru.Posmoroawć wierzch ciasta i wstawić na 3 godziny do lodówki.Posypać gruba warstwa kakao.

post-6057-1193520482_thumb.jpg

post-6057-1193520817_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.