Skocz do zawartości

Tort śmietankowo-brzoskwiniowy


Justyna.K

Rekomendowane odpowiedzi

post-4645-1195371569_thumb.jpg post-4645-1195371708_thumb.jpg Upiec dwa biszkopty jasny i ciemny z 6 jaj każdy. Jak ktos będzie chciał to moge podać przepis ja piekę biszkopty z książki siostry Anastazji.Zawsze wychodza polecam. Krem zrobiłam z : * śmietana 30% 500 ml *2 śnieżki + śmietan fix Do drugiej części kremu dałam galaretkę sypką do uzyskania koloru różowego. Przełożyłam marmoladą i brzoskwiniami pokrojonymi na kawałki. Biszkopt nasączałam syropem z brzoskwiń. Tort wszystkim smakował. :eek:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

biszkopt kakaowy.

6 jaj

1 szkl cukru

1 szkl mąki pszennej (ja dałam tortową z brzegu)/2 łyżki kakao ciemnego

1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Białka ubić na sztywno(ja daję szczyptę soli to ubijaja się szybko )

Później dodawać po jednym żółtku dalej ubijać .

Dodać cukier na tym mikser kończy pracę.

Przesypać mąkę z proszkiem i kakaem przez sitko i delikatnie wymieszać łyżką.

Piec w 160 stopniach 30-40 minut.

Gotowe :eek:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.