Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kotlety schabowe z tzw. kostką ugotować w bulionie z warzyw.Jeżeli mamy więcej bulionu ( zależy od ilości kotletów),to odlewamy trochę na sos, a na pozostałym gotujemy zupę. Robimy sos chrzanowy : rozpuszczamy trochę masła, dodajemy mąkę,(nie rumienimy), bulion, śmietanę i chrzan.Doprawiamy do smaku. Do gotowego sosu wkładamy ugotowane schabowe.Zostawiamy na chwilę, żeby przeszły smakiem.Podajemy z ziemniakami. Odnośnie zupy, to powinna mieć ona jakiś zdecydowany smak, bo generalnie ten bulion na schabie jest mdły.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.