elunia.o Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Kotlety schabowe z tzw. kostką ugotować w bulionie z warzyw.Jeżeli mamy więcej bulionu ( zależy od ilości kotletów),to odlewamy trochę na sos, a na pozostałym gotujemy zupę. Robimy sos chrzanowy : rozpuszczamy trochę masła, dodajemy mąkę,(nie rumienimy), bulion, śmietanę i chrzan.Doprawiamy do smaku. Do gotowego sosu wkładamy ugotowane schabowe.Zostawiamy na chwilę, żeby przeszły smakiem.Podajemy z ziemniakami. Odnośnie zupy, to powinna mieć ona jakiś zdecydowany smak, bo generalnie ten bulion na schabie jest mdły. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.