elunia.o Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Kotlety schabowe z tzw. kostką ugotować w bulionie z warzyw.Jeżeli mamy więcej bulionu ( zależy od ilości kotletów),to odlewamy trochę na sos, a na pozostałym gotujemy zupę. Robimy sos chrzanowy : rozpuszczamy trochę masła, dodajemy mąkę,(nie rumienimy), bulion, śmietanę i chrzan.Doprawiamy do smaku. Do gotowego sosu wkładamy ugotowane schabowe.Zostawiamy na chwilę, żeby przeszły smakiem.Podajemy z ziemniakami. Odnośnie zupy, to powinna mieć ona jakiś zdecydowany smak, bo generalnie ten bulion na schabie jest mdły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.