AnnaK Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Przepis jest z Pani Domu,wypróbowany przeze mnie. 1 kg ziemniaków-obrać,ugotować i utłuc lub zmielić 2 jajka 1/2 kg mąki pszennej 3/4 szklanki zsiadłego mleka sól,pieprz Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.Ciasto wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką i szybko zagnieść.Uformować z ciasta wałek o średnicy ok.4 cm, pokroić go na plastry o grubości ok.2 cm.Formować owalne kotleciki o grubości ok.1 cm.Smażyć z obu stron na oleju lub piec w piekarniku w 180st.C. Podawać na gorąco z bryndzą lub masłem czosnkowym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.